Kompanen | Nieuws

INTRODUCEER JEZELF

Remco Lange – Carnero

Ik ben Remco Lange, mede-oprichter van Kompanen Rotterdam. Ik ben grafische vormgever, creatief, denker, doener en zoals sommige zeggen, praatjesmaker. In de positive zin van het woord. Ik heb mijn eigen studio: Carnero. Een creatieve studio die bedrijven voorziet in alle vormen van creatief advies en grafisch design. Dat doen we met de gezonde Rotterdamse opgestroopte mouwen-mentaliteit. We bestaan sinds 2006, hebben een breed dienstenpakket en een divers portfolio. We werken voor de broodjeszaak op de hoek tot voor de grootste glasdecorateur van Europa, van de fashion-retailer in de stad tot en met de grootste retail-bouwer van Nederland, van wereldspeler nummer 2 in kites tot en met fitness resorts in India. Het re-branden van een merk of het op de kaart zetten van een nieuw merk is ons op het lijf geschreven. Wij geven onze ziel en zaligheid bij iedere opdracht
Als studio met LEF denken wij zowel abstract als concreet mee met onze klanten en leveren we enkel maatwerk. Carnero ontwerpt onder andere huisstijlen, creatieve concepten, websites, folders, advertenties, productverpakkingen, interieurs, social media-uitingen, vrije uitloop ideeën en allerlei denkbare creatieve uitingen.

Remco Lange – 1 augustus 2018

Waarom is Kompanen Rotterdam een omgeving waar jij bij wilt horen?

Kompanen Rotterdam is een netwerk van Rotterdamse ondernemers die het hart op de juiste plaats hebben. Het netwerken draait hier niet om het verdienen van geld of het binnenharken van werk. Binnen dit netwerk wil men er voor elkaar zijn, door het vuur gaan voor elkaar, maar bovenal elkaar als mens beter leren kennen. Wij geloven er in dat als je lol kunt hebben met elkaar, het samenwerken naar een hoger niveau getild wordt, je elkaar meer gunt dan alleen maar omzet. Klaar staan voor elkaar op het moment dat een kompaan dat nodig heeft, zonder je de vraag te stellen wat je er aan overhoudt. Bomen over werk en ondernemersvraagstukken, dat doen we ook, maar dan lekker onder werktijd en niet als we als kompanen op onze events aanwezig zijn.

Waarom voel jij je Kompaan?

Ik heb delen altijd al belangrijk gevonden en nooit moeite gehad om voor anderen klaar te staan. Delen is het nieuwe geven, het klinkt logisch maar voor veel mensen is dat niet zo. Je wilt als ondernemer ook wel eens een klankbord hebben, of je nu gevestigd bent of dat je net begint. Ik heb het geluk een aantal ondernemers om me heen te hebben die het fijn vinden om buiten werktijden, buiten het kantoor en buiten de standaard kaders met je te gaan zitten en eens lekker te bomen over van alles en nog wat. Hoe gaat het thuis, zit je lekker in je vel? Hoe was je vakantie en wat ga je van het weekend doe. Vaak zijn dat dan de eerste vragen, daarna wordt het slap ouwehoeren, bellen over zakelijke dingen doen we dan wel weer als we op kantoor zijn. Ik merk gewoon dat het werkt.

Wat geef jij voor tip aan de nieuwe generatie ondernemers?

Niet bang zijn om te ondernemen en fouten te maken, geef gas, maar trap zeker ook op de rem op het juiste moment. Eigenlijk de standaard tips die je van iedere ondernemer krijgt. Daarnaast, netwerken, netwerken op de manier die voor jou het lekkerst voelt. Je hoeft niet meteen lid te worden van een netwerkclub die je heel veel geld kost. Netwerken kan op heel veel verschillende manieren. Ga een paar keer mee als introducé, kijk rond en neem een beslissing. Laat je zien! Wat nog belangrijker is, wees goed voor je netwerk, houdt het op de hoogte van wat je doen, denk aan de momenten dat iemand jarig is, of beter nog wanneer de partner en/of de kinderen van je contact jarig zijn. Stuur een berichtje, een kaartje, een fles wijn of een bos bloemen als er een speciaal moment is. Het hoeft niet veel te kosten maar je geeft aan dat je oprecht aan iemand denkt. Sta ook buiten de bestaande afspraken en paden voor iemand klaar. Dan komt jou naam vanzelf naar boven als er aan deze relatie gevraagd wordt of hij/zij nog iemand aan kan bevelen.

Wil je nog iets anders kwijt…..? 

Dat ik er onwijs trots op ben dat ik dit samen met Kris Wynia gewoon ga proberen. Even lekker buitenspelen, wat anders doen dan wat we normaal van negen tot vijf doen. Even lekker creatief zijn op een geheel ander vlak. Op het moment van dit schrijven staat ons tweede event in de startblokken. Het eerste event was een succes, dit tweede moet het nog gaan worden maar aan de reacties van de andere kompanen, in de aanloop naar het event, afgaande wordt het wederom een mooie avond. Dat er nog maar vele events mogen volgen 😉

[ssba-buttons]

Kompanen Rotterdam

De geschiedenis van Kompaan komt uit het latijnse woord companio. Com betekend samen en panio betekend brood. Iemand met wie je samen brood deelt.

Volg ons