Ondernemers

Een andere keer

Hebben we het wel eens over werk

Wellicht ken je het als ondernemer. Je bent lekker aan het knallen met je eigen bedrijf. Je hebt succes en een mooi klantenpakket. Dan wil het weleens gebeuren dat andere ondernemers naar je toekomen met vragen. Een gezellige middaglunch wordt ineens omgeturnd tot een adviesgesprek. Helemaal niet erg, want je ego is gestreeld bij de gedachte dat een andere ondernemer jouw advies wilt. Je eet je cesar-salade op en vertrekt weer richting de zaak. Niet geheel voldaan, maar dat lag niet aan de salade. Er moet toch meer in zitten?

admin – 6 augustus 2018

Een aantal keer per jaar staat er een startende ondernemer voor de deur die jou als lichtend voorbeeld ziet en graag een keer met je uit eten wilt om eens van gedachten te wisselen. Je vraagt je af waar het vandaan komt, maar het is toch echt de combinatie van ervaring, presenteren en leeftijd. Ja helaas, leeftijd. Al hoewel, vandaag de dag zijn er ook genoeg “broekies” waar ik weleens mee om de tafel wil zitten voor wat advies. Tenslotte leven we in een tijd waar mensen met “niets” heel veel geld kunnen verdienen. Ik heb daar vanzelfsprekend respect voor, evengoed heb ik dat ook voor de beginnende ondernemer. Je hebt tenslotte de ballen om alle zekerheid te laten varen.

Tijdens een van deze gesprekken heb ik Kris (Wynia) ontmoet. Gestuurd door een relatie uit ons beider netwerk vertelde Kris over zijn plannen. Gebruik maken van je eigen expertise en als externe aan de slag om bedrijven te voorzien van advies. Klik. Raakvlak. Advies geven aan externe. Maar waarom gaan we dan niet samenwerken? Waarom zetten we hier niet een website voor op en betrekken we er meer mensen bij. We hebben namelijk allebei mensen in ons netwerk die voldoende expertise hebben om het netwerk van adviezen te voorzien.

Advies, netwerk, relaties, gesprekken, ontspannen, ongedwongen, ineens was het daar. Kompanen Rotterdam. We hebben een clubje opgericht, nou ja daar zijn we nu volop mee bezig. Ik ben Remco Lange, vormgever, zelfstandige en heb een studio die Carnero Mediadesign heet. Deze studio bevindt zich onder de rook van Rotterdam in Capelle aan den IJssel. We ontwerpen, bedenken, creëren en adviseren net zo makkelijk voor de broodjeszaak om de hoek als voor de grootste retail-bouwer van Nederland. We maken magazines, websites en ontwerpen huisstijlen. Verzinnen concepten en kleden complete evenementen aan. Eigenlijk doen we alleen maar wat we leuk vinden en maken we ontwerpen voor alles waar een lettertje oppast. De passie zit in huisstijlen en typografie.

En nu dus ook Kompanen Rotterdam. Een netwerk van ondernemers, die bereid zijn om elkaar te helpen, in mooie, maar zeker ook in moeilijke tijden. Een netwerk om ook de beginnende ondernemer op weg te helpen. Een stukje advies en een stukje begeleiding. Alles is mogelijk. En laat je vooral niet afschrikken door het woord netwerk. Een netwerk voor ons betekent iets speciaals. Een bijeenkomst waar gezelligheid voorop staat. Dan gaat het niet over wat je bent of wat je allemaal hebt bereikt. Dan gaat het om genieten en lol maken. Over werk hebben we het dan wel een andere keer.

[ssba-buttons]

Kompanen Rotterdam

De geschiedenis van Kompaan komt uit het latijnse woord companio. Com betekend samen en panio betekend brood. Iemand met wie je samen brood deelt.

Volg ons